Ukategorisert

Enorme verdier i cannabis

NRK har laget en reportasje om de enorme verdiene det er i cannabis.

Legalisering i USA ar ført til at industrien vokser med rekordfart.

Cannabis kan bli USAs mest verdifulle landbruksprodukt om få år. I dag produseres lovlig cannabis for over 10 milliarder dollar, det tilsvarer 85 milliarder kroner. Industrien vokser med rekordfart. Analysebyrået Cowen & Co på Wall Street i New York framskriver den legale cannabis-produksjonen i USA fra 9 milliarder dollar i 2017 til 75–80 milliarder dollar i 2030. Det er mer enn en og en halv gang så mye som verdien av dagens eksport av norsk olje og gass i ett år, ifølge NRK.

Delstatene Colorado og Washington var først ute og legaliserte cannabis i 2012. I dag har ti delstater, pluss hovedstaden Washington DC, gjort det lovlig for alle over 21 år å bruke cannabis, ifølge reportasjen.

At cannabis er i regulerte former i mange amerikanske stater, påvirker også debatten i Norge. Legalisering er regulering av markedet og bør være forlokkende for politikere som vil styre utviklingen.

Mest lest

Arrangementer