Ukategorisert

Smaksforbud på snus kan øke grensehandelen

Hver enkelt av oss skal ha friheten til å putte det vi selv liker i egen kropp.

Helse- og omsorgsdepartementet jobber med ny tobakksstrategi for å redusere tobakksbruken i Norge. Én av tiltakene som helsemyndighetene vurderer er å innføre smaksforbud på snus. Ut ifra definisjonen av «smak», vil et slikt forbud enten ramme brorparten av snusproduktene eller en stor del, ifølge Nettavisen.

Nytt forbud er illiberalt, nytt forbud krenker personlig frihet. Et smaksforbud vil trolig lokke flere over grensen til handel i Sverige. Handel som allerede er problematisk for deler av norsk næringsliv på grunn av reguleringer, vedtatt av Stortinget.

Tobakksnøytrale pakninger frontet av dagens regjering, har ikke vært en suksess ettersom snus selger som aldri før i Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer