Ukategorisert

Datalagring hos teleoperatørene

Jan Bøhler, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, stiller et spørsmål i den ordinære spørretimen på onsdag, et spørsmål som kan gli rett inn i debattene om personvern og overvåking.

Hele spørsmålet:
«Den svenske regjeringen la nylig fram et lovforslag om nye regler for datalagring hos teleoperatørene, hvor de pålegges å lagre IP-adresser i 10 måneder. Stortinget vedtok allerede i 2011 lagringsplikt i 6 måneder, men dette er av ulike grunner ikke iverksatt. Daværende justisminister framhevet i et svar til meg i Stortinget 11. januar 2017 at blant annet Kripos og politiet i Bergen, som jobber mot overgrep mot barn på nett, etterlyser lovbestemmelser om lagring av IP-adresser. Når planlegger regjeringen å utarbeide et lovforslag om nasjonale regler for lagring av IP-adresser m.m. hos teleoperatørene?»

Det er justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara som skal svare på spørsmålet.

Det er spørretime på Stortinget onsdag formiddag.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer