Ukategorisert

Forbud mot reklame for kosmetiske inngrep?

Høyres landsmøte kan komme til å vedta en resolusjon med krav om forbud mot reklame for kosmetiske inngrep.

Viken Høyre mener stadig flere bloggere og influencere reklamerer for plastisk kirurgi; alt fra å fylle opp leppene sine til å legge inn rumpeimplantater. Klinikker og bloggere gir rabattkoder til leserne sine og markedsfører produktene som om det skulle ha vært reklame for nærbutikken din. En stor andel av disse bloggleserne er unge jenter. Hele ni av ti jenter i 16-årsalderen ønsker å endre på kroppen sin. En stor andel av disse sliter med psykisk helse og kroppspress. Da er det problematisk at mange av forbildene deres promoterer rabatter på lipfillers og rumpeløft, ifølge resolusjonsforslaget.

Viken Høyre og Unge Høyre vil innføre et forbud mot reklame for kosmetiske inngrep.

Grenser for politikk, er ord Liberaleren bruker ofte. Det er ord som passer godt i debatten Høyres landsmøte skal ha om helsereklame. Høyre avholder landsmøte på Gardermoen i helgen.

Mest lest

Arrangementer