Ukategorisert

En fare for at Nassima al-Sada blir torturert

Den saudiske kvinneaktivisten, Nassima al-Sada, har sittet på isolat siden februar. Hun er nå i et fengsel som er beryktet for tortur mot de innsatte.

Nassima er en samvittighetsfange som har vært fengslet siden juli 2018, uten noen tiltale eller rettssak. Amnesty er, ifølge eget nettsted, svært bekymret for sikkerheten hennes etter at hun ble overført til det beryktede fengselet.

Nassima har kjempet spesielt for kvinners rettigheter. Blant annet har hun arbeidet for kvinners rett til å kjøre bil og for å få en slutt på det undertrykkende, mannlige formynderiet over kvinner i Saudi-Arabia.

Amnesty har startet en aksjon for Nassima al-Sada med krav om at hun blir løslatt.

Venn eller uvenn?
Saudi-Arabia er et monarkistisk diktatur der en streng variant av islam dominerer. Det er vanskelig å finne gode argument for at norske myndigheter skal behandle Saudi-Arabia som en venn av Norge. Alle som er i kontakt med Saudi-Arabia bør benytte anledningen til å påpeke den illiberale politikken i landet.

Signaturene i Amnesty-aksjonen blir sendt Kong Salman bin Abdul Aziz Al Saud med kopi til ambassaden i Oslo. Flere tusen personer har heldigvis signert aksjonen!

Mest lest

Arrangementer