Ukategorisert

En fare for at Nassima al-Sada blir torturert

Den saudiske kvinneaktivisten, Nassima al-Sada, har sittet på isolat siden februar. Hun er nå i et fengsel som er beryktet for tortur mot de innsatte.

Nassima er en samvittighetsfange som har vært fengslet siden juli 2018, uten noen tiltale eller rettssak. Amnesty er, ifølge eget nettsted, svært bekymret for sikkerheten hennes etter at hun ble overført til det beryktede fengselet.

Nassima har kjempet spesielt for kvinners rettigheter. Blant annet har hun arbeidet for kvinners rett til å kjøre bil og for å få en slutt på det undertrykkende, mannlige formynderiet over kvinner i Saudi-Arabia.

Amnesty har startet en aksjon for Nassima al-Sada med krav om at hun blir løslatt.

Venn eller uvenn?
Saudi-Arabia er et monarkistisk diktatur der en streng variant av islam dominerer. Det er vanskelig å finne gode argument for at norske myndigheter skal behandle Saudi-Arabia som en venn av Norge. Alle som er i kontakt med Saudi-Arabia bør benytte anledningen til å påpeke den illiberale politikken i landet.

Signaturene i Amnesty-aksjonen blir sendt Kong Salman bin Abdul Aziz Al Saud med kopi til ambassaden i Oslo. Flere tusen personer har heldigvis signert aksjonen!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?
  Hvordan vet vi hva som er svindel og hva som ikke er det? Hva er det som gjør at noe løgn bør straffes, men ikke annen type løgn?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger