Ukategorisert

Siv Jensen har satt rekord

Siv Jensen (FrP) er nå lengstsittende finansminister på borgerlig side etter 1945. Det er finansdepartementet som melder om rekorden, på Regjeringen.no.

23. mars 2019 ble Siv Jensen etterkrigstidens lengstsittende finansminister på borgerlig side. Dersom hun blir sittende en stund til, blir hun fra 9. oktober 2019 den finansministeren som har sittet lengst sammenhengende etter 1945.

Per i dag er det Per Kleppe (Ap) og Sigbjørn Johnsen (Ap) som har sittet sammenhengende lengst som finansministre etter 1945. Begge satt i fem år, elleve måneder og 22 dager. Regner man sammen for flere stortingsperioder, troner Sigbjørn Johnsen listen, fulgt av Trygve Bratteli.

Siv Jensen er den finansministeren i Norge som snakker varmest om skatte- og avgiftslettelser. Det er dessverre utakt mellom retorikk og praktisk politikk, men det er egentlig ikke Siv Jensens feil. FrP-politikk er på godt og vondt utenkelig med nåværende sammensetning av Stortinget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer