Ukategorisert

Unntak fra visumregler?

Grunde Almeland, stortingsrepresentant for Venstre, har stilt kulturminister Trine Skei Grande (V) et godt skriftlig spørsmål, trolig et spørsmål som skal markere Venstre på en god måte.

Venstre-representanten lurer på om statsråden i det pågående arbeidet med en dataspillstrategi, vil se på mulighetene for å tilby profesjonelle e-sportsutøvere samme unntak fra visumregler som andre idrettsutøvere?

En klar utfordring for norske e-sport-lag er å hente inn utøvere fra andre land til Norge. For tradisjonelle idrettsgrener har Norge gitt særregler i utlendingsforskriften. Dette er gjennom unntak for kravene til oppholdstillatelse for ulike typer grupper, blant annet profesjonelle idrettsutøvere og medfølgende støtteapparat. E-sportsutøvere bør bli behandlet som andre idrettsutøvere.

Statsminister Erna Solberg (H) åpnet i mars Norges første esport-hus. Profflaget har fått navnet N47. Joachim «Noobwork» Haraldsen og Petter Trobe eier 50 prosent hver, ifølge Nearadio.no.

Kulturministeren har foreløpig ikke besvart det skriftlige spørsmålet fra Grunde Almeland, stortingsrepresentant for Venstre.

Mest lest

Arrangementer