Ukategorisert

Gahr Støre med fokus på ulikheter

Med tanke på hvor lik regjeringens politikk er Arbeiderpartiets politikk, er det rart at Jonas Gahr Støre, leder av Arbeiderpartiet, bruker så sterke ord om politikken Stortinget vedtar.

Gahr Støre brukte 1. mai til fokus på ulikheter. Mange ganger nevnte han skattekuttene regjeringen til Erna Solberg har fått vedtatt i Stortinget.

I økonomisk politikk er det nyanser som skiller de største partiene på Stortinget. I statsbudsjettsammenheng er noen titalls milliarder kroner i forskjeller mellom de ulike budsjettforslagene, relativt små summer i den store sammenhengen.

Under regjeringen til Erna Solberg og med Siv Jensen som finansminister, har det blitt gitt cirka 25 milliarder kroner i skattelettelser. Det er altfor lite penger til at den norske modellen med en gigantisk velferdsstat svekkes. Tvert imot har skatteinngangen økt, til tross for svikt i petroleumsinntektene noen av årene.

Det er sikkert god retorikk fra Arbeiderpartiet om sterkere fellesskap og bekjempe forskjellene. For den politiske debatten er det fordummende, for så lik er politikken til Arbeiderpartiet og regjeringspartiene.

Mest lest

Arrangementer