Ukategorisert

Rekordmange stiller til valg i kirken

I år stiller rekordmange personer opp til bispedømmeråd, til sammen 383 personer.

8.-9. september er det kirkevalg. 3,1 millioner personer, medlemmene i Den norske kirke, kan stemme inn personer til menighetsråd der de bor og til bispedømmeråd i ett av de elleve bispedømmene. Bispedømmerådene utgjør Kirkemøtet.

Kirkevalget blir gjennomført samtidig som fylkes- og kommunevalget.

–For fire år siden var det også mange som stilte til valg og for første gang fikk vi to ulike lister. Tallene i dag vitner om at kirken fortsatt mobiliserer bredt, og det er veldig gledelig, sier Ingrid Vad Nilsen, kirkerådets direktør, ifølge Kirken.no.

Reelt skille
Det bør bli et reelt skille mellom kirke og stat, og medlemmene/eierne bør finansiere aktiviteten i egen organisasjon. Nåværende system er urettferdig! Mange av medlemmene deltar i valget, men vi andre må betale en stor del av regningen for aktiviteten i Den norske kirke.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer