Ukategorisert

Politikere fortsetter å fylle skolen med fag som bør være privatisert

Det blir mulig å ta båtførerprøven gjennom valgfag i ungdomsskolen.

I over fem år har elever i ungdomsskolen hatt mulighet til å selv velge noen fag de ønsker å ta. Politikere mener og har muligens rett i at valgfag gjør skolen mer motiverende, praktisk og variert.

Svein Harberg, parlamentarisk nestleder i Høyre, stilte spørsmål til kunnskapsministeren om muligheter for å få båtførerprøven som valgfag i ungdomsskolen. Svaret fra statsråden, er at han skal sørge for at dette blir mulig.

Ett av de store problemene i norsk skole, i tillegg til organiseringen gjennom offentlig sektor, er innholdet. Det kommer jevnlig krav og ønsker om nye fag i skolen, fra selvforsvarskurs til arbeid mot mobbing og båtførerprøven. Skoleledere og lærere har allerede for mange oppgaver, og alle oppgavene gjør den skattefinansierte skolen dårligere. Innholdet og antall fag i den skattefinansierte skolen, burde vært redusert.

Mest lest

Arrangementer