Ukategorisert

Politikere fortsetter å fylle skolen med fag som bør være privatisert

Det blir mulig å ta båtførerprøven gjennom valgfag i ungdomsskolen.

I over fem år har elever i ungdomsskolen hatt mulighet til å selv velge noen fag de ønsker å ta. Politikere mener og har muligens rett i at valgfag gjør skolen mer motiverende, praktisk og variert.

Svein Harberg, parlamentarisk nestleder i Høyre, stilte spørsmål til kunnskapsministeren om muligheter for å få båtførerprøven som valgfag i ungdomsskolen. Svaret fra statsråden, er at han skal sørge for at dette blir mulig.

Ett av de store problemene i norsk skole, i tillegg til organiseringen gjennom offentlig sektor, er innholdet. Det kommer jevnlig krav og ønsker om nye fag i skolen, fra selvforsvarskurs til arbeid mot mobbing og båtførerprøven. Skoleledere og lærere har allerede for mange oppgaver, og alle oppgavene gjør den skattefinansierte skolen dårligere. Innholdet og antall fag i den skattefinansierte skolen, burde vært redusert.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Svein Harberg
Svein Harberg
3 years ago

Poenget her er ikke nye fag som går utover hovedfagene. Dette gjelder innholdet i valgfagene. Det er i dag lov å ha opplæring kun knyttet til alle KJØRETØY, men det blir nå også mulig for FARTØY! Dermed kan de unge få denne opplæringen grundig og bygge gode holdninger over tid, istedenfor dagskurs eller et par kvelder. De skal fortsatt ta prøven hos de aktørene som tilbyr det.

Fra arkivet