Ukategorisert

Trosfriheten skal henge høyt

Veldig rasjonelle personer skiller ikke mellom julenissen og ulike guder, og slik bør det være for rasjonelle liberalere.

Det har vært dager, mange dager med mye medieomtale av ei prinsesse og en sjaman som er på turné. Den prinsipielle debatten om monarkiet og prinsessetittel i tilknytning til «sjamanshow», er interessant. Samtidig må Prinsesse Märtha Louise få bruke sin trosfrihet slik andre bruker denne viktige friheten. Tror du på eventyr, så tror du på eventyr. En illusjon er ikke bedre eller dårligere enn en annen.

Trosfriheten skal henge veldig, veldig, veldig høyt. Selv om mange tror på det urealistiske bør vi forsvare retten til å tro.

Tall (Aftenposten.no) fra menigheter viser dalende oppslutning, spesielt blant unge. Det er bra ettersom vi bruker ekstremt med skattefinansierte penger på utdanning og kunnskap. Kunnskapssamfunnet går ikke hånd i hånd med gud, eller sjamanisme.

Mest lest

Arrangementer