Ukategorisert

Vil avvikle au pair-ordningen

Angrepene mot au pair-ordningen kommer med ujevne mellomrom. Alt tyder på at et politisk flertall en eller annen gang samler oppslutning nok til at ordningen blir avviklet.

Det mange politikere glemmer, er at au pair-ordningen innebærer frivillige avtaler mellom mennesker. Det er kulturutveksling. Mange nordmenn har fått oppleve andre kulturer gjennom ordningen.

Karin Andersen og Petter Eide, stortingsrepresentanter for SV, ønsker at Stortinget skal be regjeringen starte arbeidet for å avvikle au pair-ordningen.

–Au pair-ordningen er i praksis en arbeidsordning. Tross den opprinnelige idéen med kulturutveksling, er det arbeidsutøvelse som preger hverdagen til en au pair. En au pair har lov til å jobbe 30 timer i uka, noe som tilsvarer en 80 prosent stilling. For å møte realiteten slik den er i dag, mener forslagsstillerne at alle au pairer må beskyttes av arbeidsmiljøloven for de timene de faktisk arbeider, har Andersen og Eide skrevet i representantforslaget.

0 0 vurderinger
Vurdering

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
  • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
    Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
  • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
    Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet