Ukategorisert

«Ja, vi elsker dette landet» er et godt eksempel på at politikerne ikke må regulere alt gjennom vedtak

«Ja, vi elsker dette landet», skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson og tonesatt av Richard Nordraak, er Norges offisielle nasjonalsang.

Det har blitt nasjonalsangen uten vedtak i Stortinget eller i regjeringen.

Dette vil FrP-politikere gjøre noe med. Morten Wold, Hans Andreas Limi, Per-Willy Amundsen, Solveig Horne, Morten Stordalen, Bård Hoksrud og Erlend Wiborg har fremmet et representantforslag der de ønsker at Stortinget skal anerkjenne «Ja, vi elsker dette landet» som Norges offisielle nasjonalsang.

Grenser for politikk. Grenser for politikk, FrP!

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
2 years ago

I og med at «Ja, vi elsker» benyttes som nasjonalsang også i offisielle sammenhenger, sammenhenger hvor offentlig myndighet har eller kan tenkes å ha regien, skulle det etter min mening bare mangle at Norges nasjonalforsamling har sin mening om dette spørsmålet. At nasjonalforsamlingen har forsømt hva jeg mener er nasjonalforsamlingens plikt ved ikke å ta stilling til dette spørsmålet tidligere, er ingen unnskyldning for å videre unnlatelsen ved å fremføre slagord nærmest på autopilot.

Fra arkivet