Ukategorisert

Nå blir det helt sikkert debatt om dyrevelferd

TV-program om dyr som får dårlig behandling skaper ofte stor debatt. Dyrevelferd betyr mye for mange mennesker, slik det bør være.

TV-program om dyr som har det fælt, er skrekkelig å se. Spesielt for liberalere som ønsker å behandle både mennesker og dyr på en god måte.

NRK er klar med en dokumentarfilm på onsdag, under vignetten Brennpunkt. Filmen viser situasjoner der dyr blir dårlig behandlet, og grove regelverksbrudd. Filmen er basert på skjulte opptak fra flere grisehus.

Det er viktig å påpeke foran filmen, at bønder er ulike. Det finnes tullinger i næringen, men mange bønder er hyggelige og hederlige mennesker som ønsker det beste for dyrene. Ja liberalister er kritiske til norsk landbrukspolitikk, men kollektivisme er ondskap. Vi må aldri tro det verste om mennesker, selv om det finnes tullinger.

Norsk Bondelag, uansett om vi liker det eller ikke, arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Selv om bondelaget har sugerør ned i den skattefinansierte kassen, tar organisasjonen dyrevelferd på alvor. Gjør deg klar til debatt etter Brennpunkt, onsdag 19. juni klokken 21:20 på NRK1.

Brennpunkt-omtalen på Twitter.com:
«Hva slags liv har grisen hatt før den havner på middagsbordet ditt? I fem år har Norun undersøkt norsk svineproduksjon med skjult kamera. Nå viser vi hva hun fant. Se dokumentaren produsert av Piraya film for NRK Brennpunkt»

Mest lest

Arrangementer