Ukategorisert

Nå blir det helt sikkert debatt om dyrevelferd

TV-program om dyr som får dårlig behandling skaper ofte stor debatt. Dyrevelferd betyr mye for mange mennesker, slik det bør være.

TV-program om dyr som har det fælt, er skrekkelig å se. Spesielt for liberalere som ønsker å behandle både mennesker og dyr på en god måte.

NRK er klar med en dokumentarfilm på onsdag, under vignetten Brennpunkt. Filmen viser situasjoner der dyr blir dårlig behandlet, og grove regelverksbrudd. Filmen er basert på skjulte opptak fra flere grisehus.

Det er viktig å påpeke foran filmen, at bønder er ulike. Det finnes tullinger i næringen, men mange bønder er hyggelige og hederlige mennesker som ønsker det beste for dyrene. Ja liberalister er kritiske til norsk landbrukspolitikk, men kollektivisme er ondskap. Vi må aldri tro det verste om mennesker, selv om det finnes tullinger.

Norsk Bondelag, uansett om vi liker det eller ikke, arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Selv om bondelaget har sugerør ned i den skattefinansierte kassen, tar organisasjonen dyrevelferd på alvor. Gjør deg klar til debatt etter Brennpunkt, onsdag 19. juni klokken 21:20 på NRK1.

Brennpunkt-omtalen på Twitter.com:
«Hva slags liv har grisen hatt før den havner på middagsbordet ditt? I fem år har Norun undersøkt norsk svineproduksjon med skjult kamera. Nå viser vi hva hun fant. Se dokumentaren produsert av Piraya film for NRK Brennpunkt»

0 0 vurderinger
Vurdering

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Mest lest

Fra arkivet

 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!