Ukategorisert

Tøffe KrFere

Det var fantastiske medieoppslag fra Pride-paraden i Oslo på lørdag, en kjærlighetsfest som politikere brukte til ulike markeringer.

Trine Skei Grande var god på VG-TV. Hun fikk spørsmål om hva hun syntes om dansen til Jonas Gahr Støre. Venstre-lederen svarte slik hun burde svare, at hun konsentrerte om Venstre og at hun ikke var valgt til partileder i Venstre på grunn av dans. Venstre-lederen traff blink med svaret som var herlige verbale skudd mot Gahr Støre og Arbeiderpartiet.

Ropstad
Det har i dagene før Pride-festen og under paraden blitt stilt merkelige krav om at Kjell Ingolf Ropstad, barne- og familieminister og leder i KrF, bør delta i paraden. KrF-lederen skal som andre personer ha frihet til hvordan han benytter dagene. Han har stilt seg bak mange av de politiske sakene i Pride, samtidig som han er uenig i de mest liberale sakene. Slik bør det være, og at KrF-lederen valgte andre gjøremål enn Pride skal være helt i orden. Pride-deltakere, vis lojalitet til mangfold i praksis!

Edel-Marie Haukland, organisatorisk nestleder i KrFU, med et hjertesukk på Twitter.com, frustrasjon det bør være lett å forstå.
— På tampen av dagen: Vi ble bua på i paraden fordi Kjellis ikke var der. Men vi var fem ganger så mange KrFere som gikk i år. For noen av dem koster det mye å møte opp, har Edel-Marie Haukland skrevet.

Mange skeive homofile og lesbiske har det tøft, selv flere tiår etter at homofili ble avkriminalisert i Norge. Mange av dem opplever enormt press fra flere kanter. Å bue hjelper ikke de mest sårbare av dem, eller som Edel-Marie Haukland så godt skrev:
— Ta vare på kristne skeive, vær så snill. De står i et krysspress jeg ikke unner noen.

Liberaleren skriver sjelden noe pent om KrF, men KrFere som deltok i Pride-paraden er tøffe!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer