Ukategorisert

Arbeiderpartiet har flest kandidater ved valg 2019

Uansett om Arbeiderpartiet gjør et dårlig valg i høst, kommer det mange sosialdemokrater inn i kommunestyrene og fylkestingene.

Sosialdemokrater kryr det av i alle partiene. Det er dessverre nyanser som skiller flere av de store partiene i kommune- og fylkespolitikken. Det er sosialdemokrater i SV, Høyre og FrP. Når du skal stemme, bør du stemme på partiet med liberale kandidater og partiprogrammet som setter grenser for politikk.

Statistisk sentralbyrå har publisert tall for antall kandidater i partiene. Arbeiderpartiet har flest kandidater som stiller til valg med tallet 9 283. Senterpartiet er på andreplass med 8 460 kandidater og Høyre er tredje størst i antall kandidater med 7 352.

Liberalistene stiller til valg i år, men partiet er puttet inn i kategorien «andre lister». Tall Liberaleren har hentet inn fra partiet viser at Liberalistene har i underkant av 800 kandidater ved årets valg.

Det er kommune- og fylkestingsvalg mandag 9. september.

Tags:

Mest lest

Arrangementer