Ukategorisert

Mange nordmenn er redde for terrorangrep i sommer

Terrorister som gir blaffen i alt av eiendomsrettigheter, oppnår målsettingen når befolkningen er redde for terrorangrep.

Terrorister vil skape frykt, vil spre frykt. Tall fra den siste undersøkelsen viser at mange nordmenn frykter terror.

Tall fra en reiseundersøkelse YouGov har utført for Frende Forsikring, viser at én av tre kvinner sier de er redde, blant menn er det én av fem som sier det samme.

Det er lite sannsynlig at du blir rammet av terror på ferie. Ingen bør ødelegge ferien ved å gå rundt å være bekymret. Et resultat av frykten kan være at folk holder seg borte fra severdigheter og opplevelser de egentlig vil ha med seg.

Psykolog Jøri Gytre Horverak ved Sense PKT mener vi har lett for å overvurdere sannsynligheten for at akkurat vi skal bli rammet.
–Nyheter om terrorangrep fanger oppmerksomheten fordi det er sterkt emosjonelt. Hjernen vår er bygget for overlevelse og finkjemmer omgivelsene for trusler. Hukommelsen har også en slagside mot å huske tidligere negative hendelser, slik at nyheter som dette blir lett tilgjengelig i hukommelsen, sier Jøri Gytre Horverak i en pressemelding fra Frende Forsikring.

God ferie! Nyt friheten!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer