Ukategorisert

Vil tillate svake cannabisprodukt

Statens legemiddelverk, vil fjerne legemidler og produkter med lavt innhold av det rusfremkallende stoffet THC fra narkotikalisten.

I USA og mange andre land er CBD allerede på markedet i alt fra gummi­bjørner til hudkremer, kombinert med en jungel av påstander om helseeffekter, ifølge fagbladetjournalen.no.

–Vi prøver å rydde opp i dette nå, og arbeider nå med å finne fornuftige regler på området. Det er ikke riktig at alt som inneholder det minste spor av THC skal være klassifisert som narkotiske stoffer når det ikke har noen rusvirkning, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, i artikkelen.

Madsen opplyser at forvaltnings­organet også er i kontakt med Tolletaten om dette temaet.

–Folk skal ikke straffes for noe de ikke bør straffes for, og vi vil ikke at noen skal bli skadelidende på en urettferdig måte, sier Madsen.

Dette kan være et bittelite skritt mot legalisering av narkotika, noe som er fornuftig både prinsipielt og pragmatisk. Selv om liberalister vil legalisere narkotika kommer vi aldri til å heie på misbruk.

Selv om produkter med lave THC-nivåer blir fjernet fra den norske narkotika­lista, vil det ikke være fritt frem. I den grad ekstrakter, oljer eller andre produkter ikke skal klassifiseres som legemidler, er det Mattilsynet som får ansvaret for forvaltningen, og de må igjen forholde seg til regelverket i EU.

Mest lest

Arrangementer