Ukategorisert

Enorm smugling av fisk ut av Norge

Sommertid betyr smugling i Norge, smugling som får minimal oppmerksomhet i de største mediehusene.

Lesere som følger politidistriktene på sosiale medier, spesielt Finnmark politidistrikt får lese mange meldinger om smuglerforsøk av fisk. Det er turister, om det er organisert er umulig å vite helt sikkert, som prøver å ta med seg for mye fisk ut av Norge. Tollere på Kivilompolo og Karigasniemi stopper mange utenlandske statsborgere med fisk i kjøretøyene.

Når du reiser ut av Norge, kan du ta med deg ti kilo fisk eller fiskevarer fra eget fiske. Dersom du har fisket i regi av en registrert fiskevirksomhet, er utførselskvoten maksimalt 20 kilo fisk eller fiskevarer, forutsatt at det organiserte fisket kan dokumenteres.

Turistfisket tar store kvantum fra havet, mengder som gir reduserte kvoter for tradisjonelle fiskere langs kysten. Hvor stort problemet er, er det få eller ingen som vet med hundre prosent sikkerhet. Hvordan løse problemet med smugling av fisk? Umulig å gi en fasit, men kanskje privatisering av havet? Privatisering av havet eller kysten, kommer aldri til å få stor politisk oppslutning.

Imens leker tollere og turister katt og mus-leken på grenseoverganger nord i Norge.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer