Ukategorisert

Staten tar del i maktkampen i sjakkforbundet

Det er stor interesse for kongressen i Norges Sjakkforbund, en kongress som skal si ja eller nei til en avtale mellom sjakkforbundet og Kindred Group.

Avtalen betyr flere titallmillioner kroner for sjakkforbundet, et fattig forbund i Norge.

Staten har gjennom Lotteritilsynet tatt del i maktkampen. Gjennom ulike innlegg og artikler har tilsynet advart sjakkforbundet mot avtalen. Lotteritilsynet har ansvaret for tilsynet med Norsk Tipping og Norsk Rikstoto. Den statlige aktøren skal kontrollere markedet, inkludert ulovlig markedsføring, ulovlige pengespill og pyramider. Ingen ting, absolutt ingen ting tyder på at avtaleutkastet mellom Norges Sjakkforbund og Kindred Group betyr lovbrudd om avtalen blir vedtatt på kongressen.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) burde bedt Lotteritilsynet holde seg unna debatten da avtaleutkastet ble kjent. Lotteritilsynet skal drive tilsyn, ikke politikk. Engasjementet i denne saken ligner langt mer på politikk enn arbeidsoppgavene Lotteritilsynet til vanlig har.

At staten er hardt inne i en maktkamp i en frivillig organisasjon, er langt unna det staten skal drive med. Grenser for politikk Høyre, FrP, Venstre og KrF!

Kongressen i Norges Sjakkforbund skal behandle saken om avtalen, søndag 7. juli.

Mest lest

Arrangementer