Ukategorisert

Norges Sjakkforbund er motstander av penger fra spill, men norske sjakklubber får penger fra Grasrotandelen

Det ble klart nei til avtalen mellom Norges Sjakkforbund og Kindred Group, en avtale kongressen behandlet søndag kveld.

Det var skriftlig avstemming med 178 som stemte. 132 delegater stemte nei til avtalen, mens 44 stemte ja. Tre delegater stemte blankt, ifølge dirigenten. Tallene går ikke i hop, men det var et klart flertall for nei.

Dirigenten rettet senere opp tallet på personer som stemte til 179.

Det var en kjent debatt fra talerstolen med argument vi kjenner fra spilldebatter. Det var formyndere mot liberale og formyndere mot personer som kun tenkte på økonomien til Norsk Sjakkforbund.

Ingen av dem som utgjorde flertallet bør klage over dårlig økonomi i Norges Sjakkforbund de neste årene. En eventuell avtale mellom sjakkforbundet og Kindred Group kunne gitt 50 millioner kroner på konto over en periode på fem år.

Mange delegater sa fra talerstolen at de er motstander av penger fra spill, men sjakklubber i Norge får penger fra Grasrotandelen i regi av Norsk Tipping. Norsk Tipping er det statlige pengespillselskapet.

Staten har vært aktiv i debatten de siste ukene gjennom Lotteritilsynet.

Mest lest

Arrangementer