Ukategorisert

Hvis Facebook driver sensur på eget nettsted, er det mer enn greit

Den private eiendomsretten kan og skal sette grenser for ytringsfriheten, og bør være uproblematisk for såkalte liberale politikere.

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) hevder Facebook slettet ett av hans innlegg, og at den sosiale plattformen driver politisk sensur. Om facebook slettet innlegget, er vanskelig å få bekreftet. Om dette ble gjort av eieren av den sosiale plattformen, er det mer enn greit.

–Dette demonstrerer et problem som jeg mener er reelt, nemlig at Facebook driver med politisk sensur basert på meningsinnhold de ikke liker. Det sier Per-Willy Amundsen til VG.

Liberaleren vil ha full ytringsfrihet, altså vi er langt mer liberale enn det norske lovverket, men det er eiendomsrettigheter som skal sette begrensningene. Det er Facebook som skal bestemme hva som er mulig å publisere på Facebook.com.

Alle som har registrert konto bør skjønne at de låner plassen av Facebook.com med de restriksjonene eieren har satt for publisering.

Når VG.no, Dagbladet.no eller Liberaleren.no sletter kommentarer eller regulerer kommentarfeltene, er dette like uproblematisk som når Facebook bestemmer hva som skal være på trykk.

Alle, også stortingsrepresentanter, bør lære mer om den private eiendomsretten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer