Ukategorisert

Hvis Facebook driver sensur på eget nettsted, er det mer enn greit

Den private eiendomsretten kan og skal sette grenser for ytringsfriheten, og bør være uproblematisk for såkalte liberale politikere.

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) hevder Facebook slettet ett av hans innlegg, og at den sosiale plattformen driver politisk sensur. Om facebook slettet innlegget, er vanskelig å få bekreftet. Om dette ble gjort av eieren av den sosiale plattformen, er det mer enn greit.

–Dette demonstrerer et problem som jeg mener er reelt, nemlig at Facebook driver med politisk sensur basert på meningsinnhold de ikke liker. Det sier Per-Willy Amundsen til VG.

Liberaleren vil ha full ytringsfrihet, altså vi er langt mer liberale enn det norske lovverket, men det er eiendomsrettigheter som skal sette begrensningene. Det er Facebook som skal bestemme hva som er mulig å publisere på Facebook.com.

Alle som har registrert konto bør skjønne at de låner plassen av Facebook.com med de restriksjonene eieren har satt for publisering.

Når VG.no, Dagbladet.no eller Liberaleren.no sletter kommentarer eller regulerer kommentarfeltene, er dette like uproblematisk som når Facebook bestemmer hva som skal være på trykk.

Alle, også stortingsrepresentanter, bør lære mer om den private eiendomsretten.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres