Ukategorisert

Student og interesse for romforskning? Du får en unik mulighet!

Romforskning og romteknologi har kostet mye skattefinansierte penger. Romfartskappløpet til månen var kostbar for skattebetalere i USA og gamle Sovjetunionen.

Innsatsen, også den skattefinansierte innsatsen, har gitt enorme muligheter for en del mennesker. Nå kan norske studenter søke stipend for å jobbe hos NASA.

Norsk Romsenter har en avtale med National Aeronautics and Space Administration (NASA) i USA om å gi 1-3 norske studenter mulighet til å delta i NASAs International Internship Program (NASA I2) på et av NASAs sentre under vårsemesteret, ifølge romsenter.no.

Norsk Romsenter dekker avgiften for selve praksisplassen (tuition) samt godtgjørelse for reise- og visumkostnader (maks 10 000 kr). Studenten betaler selv øvrige kostnader som mat og losji. Terminen er ca. 16 uker og starter i 13. januar 2020 og varer frem til 1. mai. Minimumslengde på oppholdet er ti uker.

Det er en rekke krav knyttet til dem som søker, blant annet student på bachelor- eller masternivå innen ett av disse områdene: Science, Technology, Engineering eller Mathematics. Søkerne må også ha interesse for romforskning eller romteknologi.

Søknadsfristen er satt til 20. august 2019.

Mest lest

Arrangementer