Ukategorisert

Tybring-Gjedde vil holde tilbake overføringer til UNRWA

Norge har i flere år vært en betydelig giver til UNRWA.

Norge annonserte i april at det ville bli gitt et humanitært bidrag på 100 millioner kroner til UNRWA, som kommer i tillegg til 125 millioner kroner i kjernebidrag gitt tidligere i år. I 2018 bidro Norge totalt med 294 millioner kroner til UNRWAs arbeid.

Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant for FrP, spør utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide (H) om Norge vil holde tilbake overføringer til UNRWA?

–29. juli i år skrev Aljazeera om en intern UNRWA-rapport som beskriver interne forhold som er etisk problematiske. Dette skal dreie seg om maktmisbruk fra organisasjonens lederskap, nepotisme og diskriminering. Aljazeera meldte at både Nederland og Sveits som følge av rapporten suspenderer overføringer til UNRWA, og at Nederland nå konsulterer med andre givere, ifølge Christian Tybring-Gjedde.

UNRWA er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger.

Utenriksminister Ine M. Eriksen Søreide har foreløpig ikke besvart det skriftlige spørsmålet til FrP-representanten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer