Ukategorisert

Vi står sammen når vi skal stå sammen

Den mulige terrorhandlingen i moskeen i Bærum, viser nok en gang at en stor del av befolkningen i Norge står sammen når vi skal stå sammen.

Politiet er godt i gang med etterforskningen. Handlingen fra mannen i 20-årene, etterforskes nå som forsøk på terrorhandling i forbindelse med skuddene som ble avfyrt i moskeen i Bærum. Dette ifølge VG.no.

Kartlegging av den mistenkte viser at mannen hadde innvandringsfiendtlige holdninger. Deltakere i innvandrerdebatten som slenger rundt seg usannheter gir ammunisjon til slike tullinger. Den private eiendomsretten bør sette grenser for ytringsfriheten, men hver enkelt av oss bør ta ansvar for å spre tolerante holdninger til tro og religion. Trosfriheten er en veldig viktig frihet!

Sveinung Rotevatn, en liberal politiker for Venstre og statssekretær i Klima- og miljødepartementet, meldte på Twitter.com, at under gudstjenesten Eiksmarka kirke holdt presten forbønn for «våre muslimske brødre og søstre». Venstre-politikeren omtaler forbønnen som fin.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
2 years ago

Trosfriheten innebærer ikke at religiøse dogmer ikke skal imøtegås. Toleranse innebærer ikke at intolerante meninger ikke skal imøtegås, selv om de begrunnes i religiøse dogmer. Å påpeke uheldige konsekvenser ved politiske beslutninger, enten de nå handler om innvandring, skatt eller distriktspolitikk, er en vesentlig del av vårt demokratiske styresett.

Fra arkivet