Ukategorisert

Flere burde hatt stemmerett

Lavere stemmerettsalder ville gitt flere personer med stemmerett.

Det er gode argument for stemmerettsalder på 16 år, argument du har sett på Liberaleren tidligere. Det finnes også argument mot lavere stemmerettsalder, eller argument mot allmenn stemmerett. Demokratiet er langt fra perfekt, men det er det beste vi har.

Ved valg 2019 er det vel 4,2 millioner personer med stemmerett. Det er en betydelig økning sammenlignet med valgene i 2011 og 2015. Det er stor økning i kategoriene Stemmeberettigede norske statsborgere med innvandrerbakgrunn, og Stemmeberettigede utenlandske statsborgere. Dette ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Kandidatene
I år stiller 54 254 kandidater til valg, 30 996 menn og 23 258 kvinner. Det er flest sosialdemokratiske kandidater, kandidater med røde og blåe slips. Blant kandidatene er det også blodrøde politikere, og frihetsforkjempere. Liberaleren setter naturlig nok mest pris på de liberalistiske kandidatene.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra Liberalerens arkiv

  • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
    Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?

Verdt å få med seg