Ukategorisert

Flere burde hatt stemmerett

Lavere stemmerettsalder ville gitt flere personer med stemmerett.

Det er gode argument for stemmerettsalder på 16 år, argument du har sett på Liberaleren tidligere. Det finnes også argument mot lavere stemmerettsalder, eller argument mot allmenn stemmerett. Demokratiet er langt fra perfekt, men det er det beste vi har.

Ved valg 2019 er det vel 4,2 millioner personer med stemmerett. Det er en betydelig økning sammenlignet med valgene i 2011 og 2015. Det er stor økning i kategoriene Stemmeberettigede norske statsborgere med innvandrerbakgrunn, og Stemmeberettigede utenlandske statsborgere. Dette ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Kandidatene
I år stiller 54 254 kandidater til valg, 30 996 menn og 23 258 kvinner. Det er flest sosialdemokratiske kandidater, kandidater med røde og blåe slips. Blant kandidatene er det også blodrøde politikere, og frihetsforkjempere. Liberaleren setter naturlig nok mest pris på de liberalistiske kandidatene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer