Ukategorisert

Limi reagerer på responstiden

Hans Andreas Limi, stortingsrepresentant for FrP, reagerer på responstiden etter terror i Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

Politiets responstid var 15 til 20 min. Forventningen i dette området er, ifølge Limi, mellom 7 og 11 min. Ingen biler var tilgjengelige ved hovedkvarteret i Sandvika. En var på oppdrag i Lommedalen og den andre på oppdrag i Oslo sentrum.

FrP-politikeren spør justisministeren hva han vil gjøre for å bedre situasjonen og bidra til at politiet kan gjennomføre oppdrag i Asker og Bærum innenfor de kravene som politiet selv har definert til akseptabel responstid ved behov for øyeblikkelig innsats?

Justis- og innvandringsministeren Jøran Kallmy har foreløpig ikke besvart det skriftlige spørsmålet.

Politiet bør ha så lav responstid som mulig. Flere helikopter og beredskapstropper kan være et alternativ, spesielt ved alvorlige kriminelle hendelser. Skal vi få til dette må Stortinget bruke mindre penger på mange av de andre områdene, og det sliter politikerne med.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
    Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
  • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
    Det retoriske trikset "motte and bailey" er ikke så kjent, men populært i bruk. Kunnskap er makt!