Ukategorisert

Krav om 65 milliarder kroner i miljøtiltak til land i sør

Hvordan skal Norge finansiere en milliardsatsing på klimatiltak til land i sør? Kravet er en pakke på 65 milliarder kroner, noe som er ufattelig mye penger i et land der politikerne allerede bruker for mye penger.

Fredag 30. august er det planlagt en ny skolestreik i en rekke byer i Norge. Det er krav om at miljø skal være et av de viktigste temaene i valgkampen, og at Norge gir minst 65 milliarder kroner støtte til klimatiltak i land i sør. Dette ifølge en pressemelding Kommunal Rapport har omtalt.

Når elever samtidig foreslår at oljeindustrien ikke skal få flere utvinningstillatelser, hvordan finansiere kravet på 65 milliarder kroner? Elever forventer «guds under» fra Stortinget, et urealistisk ønske.

Det blir demonstrasjon foran Stortinget fredag formiddag, et arrangement med appeller.

Mest lest

Arrangementer