Ukategorisert

Hvordan vil samferdselsministeren legge opp arbeidet med nordnorgebanen?

Nordnorgebanen er et gigantprosjekt som vil koste fryktelig mange milliarder kroner, et prosjekt regjeringen og stortingsflertallet bør skrinlegge en gang for alltid.

Mange politikere er uenige, og vil gjerne bruke mye skattefinansierte penger på prosjektet.

Sverre Myrli, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, vil vite hvordan samferdselsministeren nå vil legge opp arbeidet med en konseptvalgutredning (KVU) for nordnorgebanen?

–Statsministerens bompengeskisse ble lagt fram som et ultimatum på en pressekonferanse 23. august, og senere har alle regjeringspartiene sluttet seg til denne. Regjeringspartiene er dermed enige om å gjennomføre en helhetlig konseptvalgutredning (KVU) for utvikling av transportløsninger i Nord-Norge, herunder nordnorgebanen, har Sverre Myrli skrevet i et spørsmål til samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP).

Samferdselsministeren har naturlig nok vært kritisk til nordnorgebanen tidligere. Rett og slett fordi det er dårlig økonomi i gigantprosjektet.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind Johansen.
1 year ago

Når nordnorge banen skal bygges. Så mener jeg at toget skal stoppe i Nordkjosbotn. Godsterminalen og jernbanestasjonen kan ligge i Tromsdalen.Den gamle Rombakbrua i Narvik kan bli jernbanebru der E6 en gikk før.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
    “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
    Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?