Ukategorisert

Sensur av Unge Venstre er alvorlig og problematisk

Politiet og skoler gjør omtrent det samme som Lars Sponheim, tidligere Venstre-leder, gjorde da Unge Venstre i 2008 vedtok at ungdomsorganisasjonen ønsket legalisering av cannabis.

Sponheim sablet vedtaket i Unge Venstre ned. Useriøst av en mann som var partileder, useriøst av en daværende partileder i et liberalt parti. Ti år etterpå ble et lignende forslag som Unge Venstre frontet, nesten vedtatt på Venstres landsmøte.

Liberalere vet at debatter om narkotikapolitikken er tøffe debatter. Mange virkemidler tas i bruk for å hindre nytenking på et område der formyndere har styrt katastrofalt dårlig.

Ville historier har denne uken kommet fram i lyset, blant annet i VG, om virkemidler skoler og politiet har brukt mot Unge Venstres kampanje «Legalize it». Valgkampmateriell har blitt fjernet og Unge Venstre-politikere har blitt bedt om dem kan droppe ruspolitikk som tema i debatter. Det er rett og slett udemokratisk, det burde ikke forekomme i Norge der ytringsfriheten står sterkt i Grunnloven.

Personer, politikere og parti som er uenige i Unge Venstres standpunkt om å legalisere rusmidler, bør ta til motmæle med demokratiske virkemiddel. Sensur er å håne ytringsfriheten!

Selvsagt skal skoleeiere bestemme over egne skoler, men de videregående skolene i Norge er fylkeskommunale og finansiert av skattefinansierte penger. Det ville tatt seg ut om et fylke som er imot eiendomsskatt i kommuner, fjerner valgmateriell fra AUF. Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon ønsker et høyere skattenivå i Norge.

Hvis skolevalgkampen skal gi ungdommer innblikk i det norske politiske systemet og politikk, har skoler og politiet bommet grovt ved valg 2019.

Mest lest

Arrangementer