Ukategorisert

Budsjettkonferanse

Onsdag og torsdag er regjeringen samlet til budsjettkonferanse.

Regjeringen til Erna Solberg har de første årene brukt mer skattefinansierte penger enn noen andre regjeringer. I år er forbruket av oljepenger 238 milliarder kroner. Enorme beløp, penger som gjør offentlig sektor gigantisk i Norge. Stor offentlig sektor gir mye makt til politikerne.

Civita-leder Kristin Clemet har vært stortingsrepresentant, rådgiver for statsminister Kåre Willoch og statsråd. Hun vet det meste om budsjettprosessen, og delte for noen år siden erfaringene gjennom artikkelen Budsjettprosessen i verdens rikeste land, en artikkel som er like aktuell i dag som da den ble skrevet.

Finansminister Siv Jensen (FrP) legger frem regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 den 7. oktober.

Tags:

Mest lest

Arrangementer