Ukategorisert

FrP, Liberalistene og Senterpartiet er like store, men ingen stemmer Venstre

Mange på høyresiden i norsk politikk klager på venstrevridde journalister. Liberaleren har aldri vært en del av koret som klager.

Dersom norske redaksjoner eller journalistene er venstrevridde, er det vår egen feil. Samfunnsengasjerte mennesker på «høyresiden» må bli flinkere til å søke jobber i mediebransjen.

Drammens Tidende har gjennomført en uformell gallup blant ansatte i redaksjonen, en redaksjon med 36 ansatte.

Det samme ble gjort foran stortingsvalget for to år siden.

Årets gallup viser at Arbeiderpartiet har flest sympatisører i Drammens Tidende foran høstens valg. Høyre er nest størst, mens SV og Miljøpartiet De Grønne deler tredjeplassen. FrP, Liberalistene, Senterpartiet og bompengepartiet deler fjerdeplassen, altså er like store. Det er også en stor vet ikke-gruppe blant de ansatte i Drammens Tidende.

Dersom dette blir oppslutningen ved valget, jubler Liberalistene. For FrP og Senterpartiet vil et slikt valgresultat være deprimerende for partiene. Venstre, ja hvor er Venstre?

Gallupen blant ansatte i Drammens Tidende:
Arbeiderpartiet: 33 prosent
Høyre: 28 prosent
SV og MDG: 8 prosent
FrP, Liberalistene, Senterpartiet og Nei til Bomring: 3 prosent
Vet ikke: 11 prosent.

Drammens Tidende fikk ikke pressestøtte i 2018, eller produksjonstilskudd som er det offisielle navnet på ordningen. Det betyr at arbeidsplassene er ikke avhengige av subsidier politikerne har satt av til utvalgte aktører.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer