Debatt

Staten minner om forbudet mot politisk reklame

Forbudet mot reklame for livssyn og politiske budskap på TV, er et meningsløst forbud. Formyndere som støtter forbudet, kjøper reklameplass på radio, aviser og i sosiale medier.

Medietilsynet har på eget nettsted kommet med en påminnelse om forbudet som krenker ytringsfriheten i Norge.

Dette bør være den siste valgkampen der TV-kanaler ikke får selge reklameplass til de politiske partiene og politikerne. Det er for så vidt noe Liberaleren har krevd i mange valgkamper, uten at Stortinget har lyttet til kravet.

Forbudet mot politisk reklame er begrunnet blant annet med at kapitalsterke grupperinger vil kunne få fordeler og større mulighet enn andre til å markedsføre sine synspunkter på bekostning av mindre ressurssterke partier eller interesseorganisasjoner. Reklame for politiske budskap vil også kunne gi et skjevt bilde av kompliserte samfunnsspørsmål, i tillegg til at reklameformen i liten grad gir åpning for å ta til motmæle, ifølge Medietilsynet.

Hvorfor skal disse argumentene kun ramme TV-kanaler? Vi spør, men ingen gir gode svar!

[wprpi title=»Mer fra Liberaleren…» post=»5″ icon=»show» cat_id=»3008,3009,3010,3011″ by=»tag»]

Mest lest

Arrangementer