Kommentar

Dobbeltmoral om manipulering av valg

Det er skrevet mye om Folkeopplysningens stunt i forbindelse med skolevalgene. Det er imidlertid to viktige poenger som ikke nevnes.

Det er selvfølgelig interessant at det ikke ble avslørt og at manipuleringen gikk dårlig, men det er ikke det jeg skal skrive om her.

Det første poenget mitt er knyttet beskyldningene om manipulering av valg. Klart at NRK gjorde dette. Klart at metodene var litt tvilsomme. Dette er imidlertid ikke noe unikt med denne saken. Dette er regelen når det gjelder medias valgkampdekning. La meg ta et åpenbart eksempel. Partilederdebatten på fredag hadde 9 deltakende partier. Det var ekstremt viktig å være inkludert. Hvor var Bompengepartiet? Hvor var Pensjonistpartiet, Liberalistene, Demokratene eller Partiet de Kristne? De var ekskludert fra debatten. Dette er selvsagt en manipulering. Jeg må innrømme at jeg har stor sympati for at mikropartier ikke inkluderes, men det at Bompengepartiet ikke tas med, er et bevisst manipulerende valg med enorm betydning. Mye større enn noen få ungdomsstemmer i et forhåndsvalg på Lillestrøm. Hvor var kritikken av medias manipulering av valget? Dobbeltmoral.

Liberalistene ble systematisk nektet deltakelse i skolevalgene i mange kommuner og fylker der man stilte til valg. Både av selve fylkesadministrasjon og av ansvarlig sjef på den enkelte skole. Det at lederen for Liberalistisk Ungdom ikke fikk delta på debatten på Norges største videregående skole i Sandefjord er minst like alvorlig som opplegget i Lillestrøm. Hvis Liberalistene Sandefjord mangler 4 stemmer på å komme inn i bystyret, er det en skandale av dimensjoner. Det er ingen tvil om at utelukkelsen av Liberalistene fra skolevalgene manipulerte valget mer enn Folkeopplysningen. Hvor er kritikken av dette? Dobbeltmoral

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
    Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
  • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
    Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.