Kommentar

Dobbeltmoral om manipulering av valg

Det er skrevet mye om Folkeopplysningens stunt i forbindelse med skolevalgene. Det er imidlertid to viktige poenger som ikke nevnes.

Det er selvfølgelig interessant at det ikke ble avslørt og at manipuleringen gikk dårlig, men det er ikke det jeg skal skrive om her.

Det første poenget mitt er knyttet beskyldningene om manipulering av valg. Klart at NRK gjorde dette. Klart at metodene var litt tvilsomme. Dette er imidlertid ikke noe unikt med denne saken. Dette er regelen når det gjelder medias valgkampdekning. La meg ta et åpenbart eksempel. Partilederdebatten på fredag hadde 9 deltakende partier. Det var ekstremt viktig å være inkludert. Hvor var Bompengepartiet? Hvor var Pensjonistpartiet, Liberalistene, Demokratene eller Partiet de Kristne? De var ekskludert fra debatten. Dette er selvsagt en manipulering. Jeg må innrømme at jeg har stor sympati for at mikropartier ikke inkluderes, men det at Bompengepartiet ikke tas med, er et bevisst manipulerende valg med enorm betydning. Mye større enn noen få ungdomsstemmer i et forhåndsvalg på Lillestrøm. Hvor var kritikken av medias manipulering av valget? Dobbeltmoral.

Liberalistene ble systematisk nektet deltakelse i skolevalgene i mange kommuner og fylker der man stilte til valg. Både av selve fylkesadministrasjon og av ansvarlig sjef på den enkelte skole. Det at lederen for Liberalistisk Ungdom ikke fikk delta på debatten på Norges største videregående skole i Sandefjord er minst like alvorlig som opplegget i Lillestrøm. Hvis Liberalistene Sandefjord mangler 4 stemmer på å komme inn i bystyret, er det en skandale av dimensjoner. Det er ingen tvil om at utelukkelsen av Liberalistene fra skolevalgene manipulerte valget mer enn Folkeopplysningen. Hvor er kritikken av dette? Dobbeltmoral

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer