Magasin

Liberale julegavetips

Hvorfor ikke gi en liberalistisk julegave i år? Her kommer Liberalerens tips til harde pakker under juletreet i år. Vi er spesielt opptatt av kunnskap og derfor inneholder listen mange gode boktips. Vi håper du blir inspirert til å kjøpe gode gaver til familie og venner. Du fortjener sikkert en liten gave selv også.

Factfulness

Factfulness – Ti knep som hjelper deg å forstå verden av Hans Rosling
Cappelen Damm, 2019

I årevis har den entusiastiske svensken forbløffet verden med presentasjon av statistikk og ved å avsløre hvor lite de aller fleste, inkludert de som burde vite, vet om verden. I denne boken forsøker han å forklare ti mekanismer som gjør at mennesker misforstår virkeligheten. Boken er velskrevet, morsom og svært lærerik. Sannsynligvis den viktigste boken du leser dette året.

Reason Magazine

Årsabonnement på tidskriftet Reason som utkommer med 11 utgaver i året.

I over 50 år har Reason Magazine produsert maktkritisk journalistikk med utgangspunkt i den frie tanken og frie markeder. Reportasjene gir innsikt i samtidens store spørsmål med det liberale tankegodset som utgagnspunkt. Et abonnement på papirutgaven er en månedlig vitamindose for tankene.

Open Borders

Open Borders: The Science and Ethics of Immigration (Graphic Nonfiction) av Bryan Caplan og Zach Weinersmith
St Martin’s Press, 2019

Økonomen Bryan Caplan har lenge argumenter både moralsk og økonomisk for åpne grenser. I en verden der mange er bekymret for migrasjon, er han en av de fremste talsmenn for mulighetene som oppstår når folk får lov til å flytte fritt. I denne boken har han fått med seg tegneren Zach Weinersmith til å lage en illustrert bok som viser fakta på en pedagogisk måte.

Skattepengene som forsvant

Skattepengene som forsvant – Hvordan kaste bort 1,9 milliarder kroner på ingenting av Henning Carr Ekroll
Aschehoug, 2018

Dette er boken for deg som vil ha eksempler på offentlig sløsing. Den er rene gullgruven for alle som trenger konkrete saker som kan brukes i politiske debatter. Forfatteren tar for seg hvordan ressurser blir sløst bort på ulike områder i det offentlige. Spesielt får offentlige IT-prosjekter gjennomgående for både kostnader og resultater.

Fremskritt

Fremskritt – Ti grunner til å se lyst på fremtiden av Johan Norberg
Vega Forlag, 2017

Mange tror at verden blir verre siden, katastrofer og ulykker er så gode medieoppslag. Det at noe gradvis blir bedre, er ingen nyhet. Johan Norberg viser på en enkel og forståelig måte hvordan verden tvert imot beveger seg i riktig retning. Vi lever bedre og tryggere liv enn noensinne. Selv om det finnes utfordringer, vet vi hvordan disse skal løses.

Hayek’s Modern Family

Hayek’s Modern Family: Classical Liberalism and the Evolution of Social Institutions av Steven Horwitz
Palgrave Macmillan, 2015

Familien er den grunnleggende økonomiske enheten i samfunnet, men den har lenge vært ignorert av økonomene i den østerrikske skolen. Steve Horwitz har undersøkt familien med Hayeks sosiale teorier som det analytiske rammeverket. Resultatet er et liberalt forsvar for familien som et sosialt rammeverk, som hverken staten eller landsbyen kan erstatte.

The Righteous Mind

The Righteous Mind: Why Good People Are Divided by Politics and Religion av Jonathan Haidt
Vintage, 2013

Dette er boka for deg som lurer på hvorfor andre har så rare politiske meninger. Haidt forklarer hvorfor sosialister, konservative og liberale kommer frem til ulike vurderinger av hva som er rett og hva som er galt, og hvorfor alle sammen har rett! Dette er en flott bok for å forstå hvorfor vi mennesker samarbeider og hvorfor vi krangler. Denne julegaven gir innsikt i menneskets natur.


Du bør selvsagt også gi en julegave til Liberaleren slik at vi kan lage en enda bedre avis for ende flere lesere.

Mest lest

Arrangementer