Debatt

NRK-lisensen som ikke er død

Dette året kommer ikke den velkjente NRK-lisensen i posten. Den har forsvunnet vekk, og vil trolig aldri komme tilbake. FrP tar det fulle og hele ansvaret. De vil nå kreve sin plass i historien for partiet som fjernet NRK-lisensen.

Problemet er at den er ikke borte bare fordi du ikke ser den. Om du søler saft på mors sofapute, så forsvinner ikke flekken bare fordi du snur puta. Hvis du sjekke skatten din nøye, så ser du avgiften der. Den heter ikke NRK-lisens, men NRK-skatt.

Ikke nok med det. Staten deler også ut millioner i mediastøtte til aviser og lignende. Samtidig jobber politikerne med å finne måter de kan skatte Netflix og andre medier på, kombinert med at de ønsker å sette krav til innhold og språk. Ettersom vi har en fri presse i Norge der vi kan si og skrive hva de vil, kan vi si vi har mediafrihet. Vi kan imidlertid ikke nekte for at staten prøver å kontrollere dem med penger.

Til slutt er det du som skattebetaler som får regningen, uansett om det er via en lisens eller skatt. NRK-lisensen er ikke død. Den har bare endret navn og innkrevingsmåte. Og synd er det.

Mest lest

Arrangementer