Magasin

Podcasterne Klaus og Ole

Klaus Jakobsen og Ole T. Hoelseth.

Endelig to liberalister som er interessert i praktisk politikk og prater om det. Klaus Jakobsen og Ole T. Hoelseth har foreløpig laget 26 utgaver av sin Liberal Aften – Podcast. Det tikker inn 2-3 episoder i uken og det kommer det nok til å gjøre også i fremtiden. De to herrene er nemlig både utholdende og produktive.

En lørdag i starten av januar dro jeg nedover til Sandefjord der de begge holder til. Planen er å skravle om gamle dager, nåtiden og fremtiden og å spille inn noen episoder med meg som gjest. Studioet er lokalisert i Klaus sin mancave der han har laget et profesjonelt studie blant ting og tang som viser at han er hardcore Liverpool-supporter. Klaus er opptatt av lyd, noe som er tydelig når du lytter til podcasten.

Planen er å spille inn 3-4 episoder. På forhånd har de notert ned hvilke temaer som står på planen. Praten går fritt, så vi vet ikke mange episoder det blir. Nedenfor er den første episoden vi spilte inn. Den er fin.

Liberalerens redaktør Bent Johan Mosfjell gjester Liberal Aften – podcast

Klaus og Ole er gamle liberalister. Jeg traff begge tidlig på 1990-tallet. Ole T. Hoelseth var redaktør for partiavisen Fremskritt. Hoelseth meldte seg ut av FrP rett i forkant av Bolkesjølandsmøtet i 1994, da han så hvilken vei det ville gå. Han var politisk inaktiv frem til han ble aktiv igjen omtrent for 10 år siden i FrP. Han ble vara til bystyret i Sandefjord i 2011 og fast medlem i 2015. I 2016 meldte han overgang til Liberalistene. Klaus er opprinnelig fra Finnmark, og jeg traff han i FpU. I 1995 var han leder i ungdomsorganisasjonen, men meldte seg ut etter at FrP ikke tok infiltrasjonen av rasister på alvor. Siden den gang har han vært glødende antirasist.

Miksebordet er enkelt og bra

De to møttes i Liberalistene i forkant av kommunevalget i 2019. En lunch ble til plassering på bystyrelisten og en aktiv valgkamp.

– Noe av det mest verdifulle med Liberalistene har vært at jeg har kommet i kontakt med ikke bare Klaus, men også mange andre flotte, liberale mennesker, forteller Ole.

De er glade i å prate, de to Sandefjordsliberalistene. De utfyller hverandre på en fin måte. Tilstrekkelig enige. Tilstrekkelig uenige.

Du finner podcasten med stadig nye episoder her.

Klaus og Ole er klare for opptak.

Mest lest

Arrangementer