Magasin

Stor liberalistkonferanse til lørdag

Liberalistisk Ungdom har samlet mange spennende foredragsholdere til sin årlige store konferanse. Slike konferanser har selvsagt et flott program, men den erfarne konferansedeltaker, vet at dette kun er en del av opplevelsen.

Reportasje fra konferansen: Provoserende og opplysende

På liberale konferanser treffer man trivelige, spennende mennesker som man i større eller mindre grad er enige med. Det skaper interessante diskusjoner og samtaler som gjør deg til et mer reflektert menneske. Du treffer også mennesker for første gang som du vil ha mye glede av i år fremover.

For eksempel har jeg kjent de to første foredragsholderne i over 25 år, og det har vært en fornøyelse. De er svært hyggelige idealister. Slike kontakter er dessuten gull hvis du ønsker å oppnå noe politisk. Politikk handler mye om å kjenne mennesker og skape kontaktnett.

Begge to er svært dyktige, og unge liberalister vil nok få gode tips til hvordan de både kan drive med politikk og hvordan de kan slippe til i media.

Program

 • 09:00: Innsjekk + åpning
 • 10:00: Lene Johansen: “Så du tror at du har lyst til å drive med politikk?”
 • 11:15: Pause
 • 11:30: Jan Arild Snoen: “Hvor venstrevridde er norsk medier, og hvordan liberalister slippe til?”
 • 12:45: Pause
 • 13:00: Arnt Rune Flekstad: “Organisasjonsbygging og motivasjon”
 • 14:15: Workshop
 • 15:00: Pizza
 • 16:00: Arild Knutsen, leder Foreningen for human narkotikapolitikk: «Ruspolitikk»
 • 17:00: Pause
 • 17:15: Fredrik Juel Hagen: “Hvordan være relevant”
 • 18:30: Pause
 • 18.45: Shurika Hansen: “Ytringsfrihet”
 • Avslutning

Jeg spurte Liberalistenes partileder Arnt Rune Flekstad om hva han skal prate om.

– Jeg skal snakke om «hvordan ødelegge en organisasjon – og hvorfor du bør la være»

– Det finnes mange fallgruver, men også muligheter, på godt og vondt, som vil kunne bidra til å bremse eller fremme aktiviteten i en organisasjon. Under foredraget skal vi gå gjennom noen klassiske tilfeller samt se nærmere sammen på hvordan vi kan kjenne dem igjen.

Arild Knutsen skal snakke om ruspolitikk. Knutsen gav i 2016 ut boken «Fra forbud til fornuft – Kampen for ny narkotikapolitikk«. Han argumenterer for en human narkotikapolitikk.

Avslutningsvis får man to svært ulike innfallsvinklinger. Tidligere sentralstyremedlem i i FpU Fredrik Juel Hagen skal snakke om å være politisk relevant. Erfaringsmessig kan det være en nyttig innfallsvinkel for prinsipielle liberalister. Det er fort gjort å diskutere prinsipielle detaljer uten praktisk betydning mens verden forandrer seg mens man ikke følger med.

Konferansen avsluttes med styreleder i Ytringsfrihetsforbundet, Shurika Hansen. Det blir interessant å høre om hun forstår det liberalistiske prinsippet om at ytringsfrihet er en sekundær rettighet som er avledet av eiendomsrettigheter eller om hun har det mer primitive synet som preger vanlig debatt.

Vi håper flest mulig kommer på konferansen til lørdag som er å Humanistskolen. Det er gledelig at folk leser om liberalisme, men det å treffe andre liberalister på konferanser er noe helt annet.

Mest lest

Arrangementer

 • Ingen arrangementer