Debatt

Ingen folkevalgte liberalister på Jæren

Det er i dag Ingen liberalister i kommunestyrene på Jæren, men mange sosialdemokrater av ulike farger. Dette er etter min oppfatning et demokratisk problem når en ideologisk retning helt mangler blant våre folkevalgte. Dette er noe igjen som vises i budsjetter, og politikk som i dag kontroller folks hverdag ulikt vis.

Kyr på Jæren. Bildet er tatt av steinaarsland fra Pixabay

Verken i Hå, Time eller Klepp var det en eneste politiker som kjempet for individets ukrenkelighet. Det var kun et fokus på det store fellesskapet. Jeg registrerer igjen og igjen at politikere ikke evner å se mennesker, de ser bare tall i budsjettet. Det er tydeligvis lett å legge ned skoler, og samtidig snakke i store ord om viktigheten om fellesskapsløsninger og løse ting sammen. Vi ser derimot en sentralisering av skoler, brann og legevakt mens man snakker om større og bedre faglige samlinger som vil gjør alt bedre. Men de mennesker som de berører med disse vedtakene er ikke av like stor interesse.

Siden det ikke er noen liberale politikere, så blir spørsmålet “hvorfor det” ikke stilt av noen. Dette lar politikere jobbe i fred når de arbeider for “fellesskapet” med flere nedleggelser, dårligere tilbud og økning i skatter som resultat. Vi har politikere som endrer meninger etter valget, lager avtaler på bakrommet og selger sine politiske prinsipper.

Dessverre er det litt under 4 år til vi kan se liberale politikere i ditt kommunestyret, men jeg og mine partikolleger skal jobbe for å få opp lokallag i alle de 3 Jær-kommunene. Vi er klar for å tilby liberal politikk der vi setter i enkeltmennesket først.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.