Nyheter

Stor essay-konkurranse

Mont Pelerin Society arrangerer en stor essay-konkurranse med utgangspunkt i Hayeks tanker. Den eksklusive foreningen har også møte i Oslo til høsten.

Essay-konkurranse

Essay-konkurransen som bærer Hayeks navn, er åpen for for mennesker som er 36 år eller yngre og har en førstepremie på hele $2500 dollar, omtrent 25 000 kr. I tillegg følger en invitasjon til og et reisestipend til konferansen i Oslo. Det er også rause andre- og tredjepremier. Essayer må være sendt inn innen utgangen av mai.

Skribentene skal med utgangspunkt i sitater fra Hayek drøfte ulike aspekter knyttet til fundamentet for et fritt samfunn. Sentralt er rollen til institusjoner, men man kan også fokusere på for eksempel hvilken betydning handel har for internasjonale institusjoner.

Young scholar program

I dette programmet får unge akademikere muligheten til å presentere sin forskning for kremen av liberale, internasjonale akademikere. Det er en en stor mulighet.

Deadlinen for å sende inn et forslag til bidrag er 15. mai og endelig paper har en deadline innen 31 juli. Programmet er åpent for mennesker som er 35 år eller yngre og vinnerne er nok å anse som potensielt nye medlemmer i Mont Pelerin Society.

Her er en beskrivelse av Hayek-konkurransen og Young Scholar-programmet.

Mont Pelerin Society

Denne foreningen er the grand old man innen liberalistiske organisasjoner. Mont Pelerin Society ble stiftet av Friedrich Hayek i 1947. Milton Friedman, Karl Popper, James Buchahan og Ronald Coase er blant foreningens tidligere medlemmer. Det mest kjente norske medlemmet var Trygve J. B. Hoff.

Foreningens aktivitet var og er å samle klassisk liberale akademikere til en møteplass der de kan utveksle tanker og forskning. Da Mont Pelerin Society ble stiftet var trusselen fra kommunismen sentral, og formålsparagrafen åpner kraftfullt: «The central values of civilization are in danger.»

Møte i Oslo i september

For første gang har foreningen sitt møte i Oslo. Det er en meget sterk liste med talere som kommer til Oslo fra 1. til 5. september 2020. Temaet er:

«Liberal Institutions and International Order
– renewing the infrastructure of freedom and liberalism
«

Møtet er imidlertid svært eksklusivt. Det er kun for medlemmer og gjester med spesiell invitasjon fra et medlem. Møtet arrangeres i samarbeid med Civita og Lars Peder Nordbakken leder komiteen som arrangerer møtet. Nordbakken stiftet tidsskriftet Ideer om frihet i 1980.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer