Nyheter

FpU flekser sine lilla farger

Fremskrittspartiets Ungdom har virkelig vist frem sin liberalistiske side med facebook-kampanjen FRIHETSMÅL.

Liberalere flest har nok et elsk/hat forhold til FpU, slik som meg. Samtidig som de er den mest liberalistiske organisasjonen blant de større, mer etablerte, så har de også sterke konservative og til tider nasjonalistiske tendenser. Politikk og profilering avhenger svært mye av person. Å søke å appellere til autoritære trekk i samfunnet sitter ikke alltid like langt inne som det bør.

Men det har vært en fryd å følge ungdomspartiet på Facebook de siste ukene. Enhver liberaler har kunnet nyte synet av å vitne FpU vise sin styrke og sitt potensiale ved deres gjennomtenkte og gjennomførte plakater. Den nye kampanjen de nå utfører inneholder et bredt spekter av liberalistiske saker, både de essensielle og andre, mer dagligdagse formynderske plager av byråkrati og frihetsberøvelse.

Første innlegg i rekken setter standarden høy:
– Frihet over egen kropp er helt essensielt!
Staten skal ikke kunne definere hvem du er
og hvordan du skal leve livet ditt.

Av saker man møter på i kampanjen finner man gode liberale vinner-saker som frihandel, mindre overvåking, (reell) likestilling, lavere skatt, kutt i offentlige utgifter og eiendomsrett. Nøkkelordet gjennom hele kampanjen er frihet. Frihet over egen kropp og egen økonomi.

Jeg har tatt meg selv i å for første gang glede meg til deres neste innlegg, og har fulgt tett med på deres aktivitet helt fra kampanjens start den 23. mars. Det er rett og slett en imponerende god kampanje, noe jeg som ungdomspartileder for en annen organisasjon føler en viss partisk avsmak for å måtte innrømme. Men her har ungdommen truffet godt, og ros må gis der ros fortjenes. Dette er god politikk!

Kanskje deres mer alternativ-høyre-holdninger er noe som hører fortiden til? En får bare håpe. Deres politiske konservativisme og moralisme var hvert fall noe som holdt meg fra å melde meg inn i ungdomspartiet, den gang det var aktuelt. Nå ser det derimot lysere ut. Jeg liker Nye-FpU!

Her kan du se kampanjen så langt i sin helhet:

Under ledelse av Bjørn-Kristian Svensrud har FpU hatt en god liberalistisk profil. Hvert fall sammenlignet med andre ungdomspartiledere, ungdomsorganisasjoner og samfunnet for øvrig. Han har tatt ungdomspartiet riktig vei, og har etter mitt inntrykk gitt organisasjonen en moderat forbedring fra den også liberalistiske, og ikke minst dyktige, Atle Simonsen.

Nå trer Svensrud av, så snart muligheten byr seg med korona-krisen, og en ny formann skal inn. Til nå har to kandidater meldt seg til disposisjon: 1. nestleder Andreas Simon Brännström og styremedlem Christina Hartvigsen. Jeg håper den beste (mest liberalistiske) kandidaten vinner, og håper å se de fremme deres sak for hvorfor FpU’ere skal velge nettopp dem, i flere innlegg i Liberaleren nå i månedene som kommer.

Vedkommende som står bak ideen til kampanjen, og de som driver med sosiale medier, skal hvert fall ha all heder og ære. Dette er godt arbeid! Jeg håper å se mer av FpUs gode side i årene som kommer. Slikt som dette trenger vi mer av.

Mest lest

Arrangementer