Nyheter

NRK sprer konspirasjonsteorier om det amerikanske valget

Den amerikanske selvangivelsen er bedre kjent som skjema 1040. Foto: Philip Taylor CC.BY.

Den amerikanske staten har delt ut kontantstøtte til mange som en del av krisepakken mot korona. Det betyr at det er flere i Norge som har mottatt en sjekk, underskrevet Donald Trump. En ting er at signaturen er et brudd med amerikansk forvaltningspraksis, en annen ting er at NRK siterer en kilde som sier han har fått støtte fordi presidenten vil være på velgernes godside dette valgåret.

De har ikke spurt kildene som har mottatt sjekkene om de har levert inn selvangivelse i USA i 2018 eller 2019. Det er det viktigste kriteriet for å få koronakontantstøtte fra den amerikanske staten. Journalistene har ikke en gang giddet å sjekke hva kriteriene for å få støtten er, ser det ut til. De har i hvertfall ikke omtalt kriteriene i den publiserte saken.

De har laget en sak om at folk i Norge har fått koronakontantstøtte fra USA. Den kjappe faktasjekken mot nettsidene til den amerikanske skatteetaten hadde tatt under to minutter å gjøre, men det hadde altså ikke to NRK-journalister tid til å gjøre på morgenkvisten.

Den amerikanske selvangivelsen er bedre kjent som skjema 1040. Foto: Philip Taylor CC.BY.
Den amerikanske selvangivelsen er bedre kjent som skjema 1040. Foto: Philip Taylor CC.BY.

4.5 2 vurderinger
Vurdering

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
  • 1981: Skiftet som forandret Norge1981: Skiftet som forandret Norge
    Willochregjeringen forandret Norge.