Nyheter

NRK sprer konspirasjonsteorier om det amerikanske valget

Den amerikanske selvangivelsen er bedre kjent som skjema 1040. Foto: Philip Taylor CC.BY.

Den amerikanske staten har delt ut kontantstøtte til mange som en del av krisepakken mot korona. Det betyr at det er flere i Norge som har mottatt en sjekk, underskrevet Donald Trump. En ting er at signaturen er et brudd med amerikansk forvaltningspraksis, en annen ting er at NRK siterer en kilde som sier han har fått støtte fordi presidenten vil være på velgernes godside dette valgåret.

De har ikke spurt kildene som har mottatt sjekkene om de har levert inn selvangivelse i USA i 2018 eller 2019. Det er det viktigste kriteriet for å få koronakontantstøtte fra den amerikanske staten. Journalistene har ikke en gang giddet å sjekke hva kriteriene for å få støtten er, ser det ut til. De har i hvertfall ikke omtalt kriteriene i den publiserte saken.

De har laget en sak om at folk i Norge har fått koronakontantstøtte fra USA. Den kjappe faktasjekken mot nettsidene til den amerikanske skatteetaten hadde tatt under to minutter å gjøre, men det hadde altså ikke to NRK-journalister tid til å gjøre på morgenkvisten.

Den amerikanske selvangivelsen er bedre kjent som skjema 1040. Foto: Philip Taylor CC.BY.
Den amerikanske selvangivelsen er bedre kjent som skjema 1040. Foto: Philip Taylor CC.BY.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer