Debatt

Toleranse i Trondheim?

Jeg undres når jeg leser nyhetsbildet om dagen. Nå vil Ap, Sp, SV, MDG og Rødt fremme forslag for bystyret og gjøre Trondheim til en antirasistisk sone. Alle vil vel ha en by fri for rasisme, men å tro en lov vil skape dette er ignorant.

Partiene vil at det skal bli ulovlig å ytre seg “rasistisk”. Jeg er stor tilhenger av ytringsfriheten, nedfelt i grunnlovens paragraf 100. Jeg tror forbud mot ytringer skaper mer hat ikke mindre. Dette er en feilslått symbolpolitikk mener jeg.

I stedet for faktisk å gjøre noe praktisk med det de kaller et problem så skal de stilne ytringer. Hadde det ikke vært bedre å faktisk se på rotårsaken til hvorfor folk mener det de mener? Vi vet jo hva folk kan finne på å gjøre når man må holde seg fra åpne kanaler og ikke få ytret sitt budskap.

Kan man gjøre integreringspolitikken bedre? Har man forsøkt å gjøre ting annerledes enn hva som er status quo? I stedet for å ha en åpen debatt om problemene, så skal de som har “feil” meninger holdes utenfor samfunnet. Det vil skape mer hat og misnøye. Dessuten minner det litt om totalitære tendenser vi ser fra kommunistiske land som Kina. Er det et slikt samfunn vi ønsker?

Uavhengig av hva folk mener så må det tåle dagens lys. Troll sprekker i sola og vokser i mørket. Selv om jeg er helt uenig i Fremskrittspartiets innvandringspolitikk, vil vi ikke forby dem å ytre seg om den. La alle få si det de mener, ikke kneble meningsmotstanderne våre, men møt de der de er.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer