Debatt

Pollestad kan ta seg en bolle med norsk vaniljekrem

Jeg vet ikke om Geir Pollestad fra Senterpartiet prøver å skåre nasjonalistiske velgerpoeng eller om han får valgkampbidrag av Tine. Det er uansett bemerkelsesverdig at en stortingsrepresentant går ut i Dagbladet og kritiserer vaniljesaus som ikke er laget av Tine. Pollestad vil endre loven som regulerer hvor like merkevarer kan være, for å unngå at rimeligere kopier produsert i utlandet skal utkonkurrere norskproduserte merkevarer.

– Vår oppfordring er at forbrukerne må være bevisste når de er i butikken. Velge produkter basert på norske råvarer, noe som kan være vanskelig når det går fort. Disse produktene er påfallende like, så det er lett å velge feil, sier Pollestad til Dagbladet.

Vaniljekrem

Tine lager en fantastisk god vaniljesaus, men at folk kan velge mellom flere sauser skaper et bedre utvalg og holder prisene nede. At Tine er originalen er også feil, det var ikke de oppfant vaniljesaus, men laget sin egen versjon. Valgfrihet gir oss forbrukere muligheten til å finne egne favoritter, fremfor å tvinges til å bruke Pollestads preferanse.

Dette er et billig forsøk fra Pollestad i agurktiden å skåre velgerpoeng ved å føre en nasjonalistisk vaniljesauspolitkk. La forbrukerne bestemme hvilken vaniljesaus de vil ha – og la produsentene velge hvordan merkevaren ser ut – så kan Pollestad heller ta seg en bolle med norsk vaniljekrem.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer