Ukas anbefaling

Identitetspolitikk og ytringsfrihet

Ytringsfrihet og rettsikkerhet i akademia har vært et voksende tema i amerikanske medier det siste tiåret. Som vanlig ligger den norske debatten noen år etter, men bølgene av illiberale ideer begynner å bli synlig i Norge også.

Akademikere som blir straffet for å ha uttalt seg feil til feil folk, studenter som krever at kunst skal fjernes, studenter som krever avpolitisering av pensum og demonstranter som krever at minnesmerker skal fjernes.

Dette er også en debatt som er full av polemikk og stråmenn, rettroendehet på begge sider og lettvint tankegang. Derfor anbefaler vi i dag dette bokintervjuet med Robby Soave, forfatter og Reason-skribent. Han har skrevet boken Panic Attack: Young Radicals in the Age of Trump.

Soave har reist rundt på amerikanske universiteter hvor han har vært tilstede på og rapportert fra noen av de voldelige trefningene du har hørt om andre steder. Han har snakket med unge mennesker om ideene de tror på og forsøkt å forklare hvorfor illiberale ideer om ytringsfrihet, identitet og trygge steder er på fremvekst i denne aldersgruppen.

Intervjuets lengde er rundt 40 minutter.

Mest lest

Arrangementer