Nyheter

Per Sandberg gjør politisk comeback

Stiller seg til disposisjon for Liberalistene. Ifølge kilder Liberaleren har snakket med blir han trolig valgt som førstekandidat for Liberalistene i Oslo.

Per Sandberg. Foto: Nicolai Buzatu/Liberaleren

Den tidligere fiskeriministeren, FrP-nestlederen, Iran-fareren, dansefanten og barentreprenøren meldte selv nyheten fra talerstolen på Liberalistenes landsmøte på Løren i Oslo.

– Jeg har vært utenfor den politiske boblen i to år. Og jeg har ligget våken mange netter og tenkt. Har man behov for Per Sandberg i norsk politikk? Som den beskjedne mannen jeg er, har jeg konkludert: akkurat nå trenger norsk politikk Per Sandberg mer enn noensinne. Til og med journalistene savner meg, sier han til latter fra salen.

Fra talerstolen beskriver Sandberg sin første tid i FrP på 80-tallet. Partiånden var liberalistisk, forteller Sandberg, men det var ifølge han selv «ekstremsport» å være FrP-mann i nord på denne tiden, og legger til at han er en mann som liker risiko.

– Jeg har gjort mange vurderinger frem og tilbake. Skal jeg fortsatt ha det steike artig sammen med Bahareh og drive med bar, drive med reality, reise hit og dit, eller skal jeg ta en beslutning om å engasjere meg igjen i politikken.

– Min beslutning er: hvis Liberalistene ser et snev av ressurs i meg, så stiller jeg meg til disposisjon for partiet, sier han til stående applaus fra landsmøtet.

– Responsen tolker jeg som et ja, la han til.

Liberaleren snakker med Per Sandberg. Foto: Vegard Nøtnes

Det var ikke rart landsmøtet var storfornøyd med talen. Her var det mange liberalistiske floskler. Han trakk blant annet frem behovet for å fjerne arbeidsgiveravgiften og nødvendigheten av å redusere størrelsen på offentlig sektor.

– Det er klin umulig å etablere en ny bedrift i dette landet uten å bryte fire lover hver eneste dag!

– Derfor trengs det en stemme for å finne nye løsninger. Nye løsninger til å restarte norsk økonomi. Stortinget har fått advarsler på advarsler om at norsk økonomi ikke er bærekraftig. Hva er svaret? En større offentlig sektor, sier Sandberg.

– Det er én stemme som nå behøves i norsk politikk. Og den stemmen er Liberalistenes. Alle de andre partiene snakker samme språk. Vi har 169 stortingsrepresentanter som ikke vet hvor de kommer fra eller hvor de skal. Liberalistene vet hvor de skal.

Sandberg legger i sedvanlig stil tykt på når han snakker om behovet for å tro på eget prosjekt.

– Jeg er sikker på at Liberalistene får sin første stortingsrepresentant allerede i 2021 hvis man har troen og jobber målrettet.

Sandberg ble skiftet ut som nestleder i august 2018 til fordel for Sylvi Listhaug, etter hans uanmeldte ferie til Iran, der jobbtelefonen hans muligens ble hacket. Sandberg hadde fremdeles en nærmest legendarisk status i partiet, etter å ha sittet tretten år som nestleder, da han formelt takket for seg på landsmøtet 2019.

– De nasjonalistiske elementene i FrP har overskygget de liberalistiske. Tendensen har blitt verre de siste årene, sier Sandberg til Liberaleren.

– Dette er en utvikling som ikke kan fortsette, avslutter han.

Mest lest

Arrangementer