Nyheter

Amalie Gunnufsen er innstilt som ny leder av Unge Høyre

Amalie Gunnufsen. Foto: Unge Høyres Landsforbund

Amalie Gunnufsen fra Kristiansand er enstemming innstilt som ny leder av Unge Høyre. Landsmøtet som er litt koronaredusert vil være 3. og 4. oktober på Sundvolden. Hvis 24 år gamle Gunnufsen blir valgt, vil hun være den yngste lederen i Unge Høyre på 20 år og en av de yngste gjennom tidene.

Unge Høyre skal vedta et program for økonomisk bærekraft og siden den innstilte lederen sier at de skal kutte i offentlige utgifter, så spør Liberaleren hvor hun ønsker at de skal kutte.

– Vi i legger frem et program der vi både ønsker å skape en større kake og kutte i offentlige utgifter. Det er spesielt viktig å kutte i trygdeutgiftene. Det er nødvendig å kutte i sykelønnen, men jeg avventer litt med å mene om det bør være lavere sats eller karensdager.

– Hva tenker dere i Unge Høyre om at moderpartiet er med i en regjering som hvert år øker de offentlige utgiftene?

– Jeg mener at statsbudsjettene har vært for store og at man bør kutte. Det er tydelig at en samling på borgerlig side koster penger. Det er derfor viktig å drive valgkamp for at Høyre skal bli størst slik at vi kan påvirke dette mer.

– Hvordan skal dere gjøre det mer lønnsomt å jobbe?

– Vi ønsker lavere beskatning på arbeid. En av de tingene som vi skal diskutere på landsmøte er en nasjonal eiendomsskatt. Tanken er lavere skatt for å jobbe og høyere skatt for å bo.

Landsmøtet skal i tillegg til programmet om økonomisk bærekraft vedta et utenriksprogram. Ved siden av resolusjoner og valg er de to programmene det viktigste som skjer i løpet av landsmøtehelgen. Siden ungdomspartiet har tradisjon for å følge valgkomiteens innstilling, er det all grunn til å tro at Amalie Gunnufsen blir valgt til ny leder i Unge Høyres Landsforbund. Liberaleren vil dekke landsmøtet til Unge Høyre.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.