Debatt

Den røde fare har aldri dødd

Mange tror at kommunismen og dens ideer er nedkjempet, men er den det? Det er en stor sjanse for Rødt kommer med en stor kontingent på Stortinget neste år, og vi ser marxister fortsetter kampen der Sovjet for tretti år siden tapte mot kapitalismen.

Sovjetunionen var ikke bare et eksempel på kurrupt og feilet sosialisme. Sovjetunionen var standarden for et totalt og feilet sosialistisk samfunn på alle fronter. Fra topp til bunn.

Gulag-leirene er et av mange eksempler på hvor grusom en stat kan være når den setter kollektivisme før alt annet. Mennesker som deg og meg ble satt i leirer for å bare være på feil sted til feil tid. Eller for å snakke mot staten og dens sosialistiske ide. Mange ble dømt til døden, og enda flere ble sendt til arbeidsleirer hvor de ofte til slutt døde.

Sovjetunionen prøvde å dekke over det hele, og tone ned hvor inhumant det var. Dette er noe vi kjenner igjen i kommunistiske Kina som også holder på med konsentrasjonsleirer med politiske fanger.

Når noe gikk galt, og det gjorde det hele tiden, fant Sovjet alltid syndebukker for hvorfor ting ikke gikk som planen deres sa. Det var visstnok ikke systemet som var feil. Altså var det personer som hadde sabotert og vært illojale. Som følge av dette ble mange rett og slett drept og deponerte som resultat av at sosialismen ikke kunne fungere i praksis. Det var aldri staten feil, og staten var som kjent lederen.

Kommunisme (denne gang med et smil visstnok) er igjen blitt populært. Det snakkes ikke om arbeiderklassen mot borgerklassen. Tankene er modernisert til en ny tid.

I dag er det i vesten identitetspolitikk som fenger. Det er ulike identitetsgrupper i et vanvittig komplisert offerhierakiet som skifter hele tiden. Det er også undertrykkere når det er ofre. Stort sett er det hvite heterofile menn over 40 år, men når vi ser i praktisk politikk og retorikk så er det alle som sier dem imot.

Politikken er imidlertid i praksis den samme. Den kommer med lovnader om bedre liv for alle, de lover å ta penger fra de rike som utnytter og undertrykker dem, og med det skape fred til alle.

Propaganda ser ut til å virke. Det er en rekke radikaliserte unge over hele verden. Er det for bra til å være sant, bør det være et faresignal. Kommunisme leverer ikke det den påstår å levere.

Kina har hatt en vanvittig økonomisk vekst fordi landet bruker kapitalistiske metoder for sin økonomi, ikke kommunisme. Resten av samfunnet er kommunistisk, det er det ingen fare for å tro noe annet. Folket i Hongkong er under et hardt vær, hvor ytringer som motsier kommunistene blir slått hardt ned på.

Vi må frykte og bekjempe kommunismen. For vi vet hva den skaper. Den skaper lidelse. Enten det er identitetspolitikk eller klassekamp som er inngangen for kommunistene, så vil det ende dårlig. Det er kanskje ikke tilfeldig at rødt er sosialismens farge. Hvor enn den utfolder seg blir alltid landet dekket av blod og død.

Mest lest

Arrangementer