Debatt

Den røde fare har aldri dødd

Mange tror at kommunismen og dens ideer er nedkjempet, men er den det? Det er en stor sjanse for Rødt kommer med en stor kontingent på Stortinget neste år, og vi ser marxister fortsetter kampen der Sovjet for tretti år siden tapte mot kapitalismen.

Sovjetunionen var ikke bare et eksempel på kurrupt og feilet sosialisme. Sovjetunionen var standarden for et totalt og feilet sosialistisk samfunn på alle fronter. Fra topp til bunn.

Gulag-leirene er et av mange eksempler på hvor grusom en stat kan være når den setter kollektivisme før alt annet. Mennesker som deg og meg ble satt i leirer for å bare være på feil sted til feil tid. Eller for å snakke mot staten og dens sosialistiske ide. Mange ble dømt til døden, og enda flere ble sendt til arbeidsleirer hvor de ofte til slutt døde.

Sovjetunionen prøvde å dekke over det hele, og tone ned hvor inhumant det var. Dette er noe vi kjenner igjen i kommunistiske Kina som også holder på med konsentrasjonsleirer med politiske fanger.

Når noe gikk galt, og det gjorde det hele tiden, fant Sovjet alltid syndebukker for hvorfor ting ikke gikk som planen deres sa. Det var visstnok ikke systemet som var feil. Altså var det personer som hadde sabotert og vært illojale. Som følge av dette ble mange rett og slett drept og deponerte som resultat av at sosialismen ikke kunne fungere i praksis. Det var aldri staten feil, og staten var som kjent lederen.

Kommunisme (denne gang med et smil visstnok) er igjen blitt populært. Det snakkes ikke om arbeiderklassen mot borgerklassen. Tankene er modernisert til en ny tid.

I dag er det i vesten identitetspolitikk som fenger. Det er ulike identitetsgrupper i et vanvittig komplisert offerhierakiet som skifter hele tiden. Det er også undertrykkere når det er ofre. Stort sett er det hvite heterofile menn over 40 år, men når vi ser i praktisk politikk og retorikk så er det alle som sier dem imot.

Politikken er imidlertid i praksis den samme. Den kommer med lovnader om bedre liv for alle, de lover å ta penger fra de rike som utnytter og undertrykker dem, og med det skape fred til alle.

Propaganda ser ut til å virke. Det er en rekke radikaliserte unge over hele verden. Er det for bra til å være sant, bør det være et faresignal. Kommunisme leverer ikke det den påstår å levere.

Kina har hatt en vanvittig økonomisk vekst fordi landet bruker kapitalistiske metoder for sin økonomi, ikke kommunisme. Resten av samfunnet er kommunistisk, det er det ingen fare for å tro noe annet. Folket i Hongkong er under et hardt vær, hvor ytringer som motsier kommunistene blir slått hardt ned på.

Vi må frykte og bekjempe kommunismen. For vi vet hva den skaper. Den skaper lidelse. Enten det er identitetspolitikk eller klassekamp som er inngangen for kommunistene, så vil det ende dårlig. Det er kanskje ikke tilfeldig at rødt er sosialismens farge. Hvor enn den utfolder seg blir alltid landet dekket av blod og død.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.