Kommentar

Det politiske drama

Det var hovedstadens potetferie, og den store nyheten i det politiske Norge var det nye partiet Sentrum. Partioppstartsprosjektet fikk svært mye oppmerksomhet og var tema i Dagsnytt 18, Politisk kvarter, Debatten og Ukeslutt den uken.

Debattens programleder Fredrik Solvang stilte sin kollega NRK-kommentator Lars Nehru Sand spørsmålet om hvorfor en nyoppstartet parti fikk så mye medieoppmerksomhet i motsetning til nyoppstartede partier i sin alminnelighet.

Svaret Sand ga, var at partiet har en kjent frontfigur, og hva det nye partiet kan bety for statsminister Erna Solbergs regjeringsprosjekt.

VGs politiske kommentator Tone Sofie Aglen var inne på noe av det samme i Ukeslutt.

Dramaet altså!

Vi så det under KrFs såkalte veivalg iforfjor høst. Det var hvilken blokk som skulle stikke av med seieren som spilte en rolle. At forskjellene i praktisk politikk mellom de to blokkene er overdrevet, spiller fint liten rolle.

De politiske kommentatorer og journalister er som sportskommentatorer. Hvilket lag er det som kommer til å vinne?

Det er som spenningsromanen. Eller såpeoperaen.

Hvis noen lager bråk på et selskap i oljemagnatens herskapsvilla, betyr det noe. Hvis en liten, fislete gjeng lager bråk utenfor det godt bevoktede gjerdet, bryr ingen seg. Med mindre en av dem som er innenfor, går ut for å flørte med dem.

Drama er viktig, også i politikken.

Mest lest

Arrangementer