Nyheter

En syk president

Galskapen rår i De uforente stater. Donald Trump returnerer til Det hvite hus smittet av COVID-19, i fare for å smitte andre. Det første han gjør er å fjerne munnbindet og skue ut mot verden som en vordende kommandør. Strategien er tydeligvis å dra en Bolsonaro – bagatellisere viruset og vise at han ikke bryr seg.

Som han skriver i en tweet:

“Don’t be afraid of Covid. Don’t let it dominate your life. We have developed, under the Trump Administration, some really great drugs & knowledge. I feel better than I did 20 years ago!”

Donald Trump på Twitter

Stadig flere i kretsen rundt presidenten er smittet etter det som sannsynligvis var en superspreder forrige uke. Noen påpeker at presidenten returnerer til det som ligner mer på et hjemsøkt hus enn Det hvite hus etter alle som har blitt smittet. Likevel er det fortsatt mange i staben som er utsatt for smitte, blant dem sikkerhetsvakter, rådgivere og andre som er ansatt for å hjelpe ham.

Presidenten ser tilsynelatende ikke ut til å bry seg noe særlig om disse menneskene. Alt dreier seg som alltid bare om ham, i hvert fall om vi skal tro David Graham:

Det bør ikke komme som noen overraskelse at Donald Trump har blitt smittet. Han har tross alt vært skjødesløs i håndtering av viruset. Det som kanskje sjokkerer oss er hvor skjødesløst han behandler folkene rundt seg. Presidenten har åpenbart ikke iverksatt noen tiltak for å beskytte sine politiske rådgivere, hjelpere og givere og unnlot å informere dem da han testet positivt.

David Graham, “Trump Didn’t Even Try to Keep His Own People Safe
En sinnsyk president?

Det som virker å bety noe for presidenten er å framstå som en sterk leder, etter en forståelse av at det som gjør en sterk er at en klarer å overvinne alt og dominere sine omgivelser. Viruset var nok et hinder han har klart å overkomme. Nok en krig han har kjempet i. Nok en bragd han vil skryte av.

President Trump er angivelig pepret full av medisiner, hvorav noen gir en følelse av eufori og uovervinnelighet. Dette er altså syntetisk fremstilte følelser. Steroider som dekker over signaler fra kroppen. En tror at en er pigg og rask, men egentlig er en langt svakere enn det en innbiller seg.

Vi får se hvor lenge euforien og følelsen av uovervinnelighet varer for presidenten. Det er mindre enn en måned igjen til valget. Gjenvalg er som kjent omtrent det eneste som betyr noe for politikere.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer